## **TBOA CONFERENCE 2025**

# 60th Annual Education Conference



April 13-16, 2025

The Park Vista Hotel
705 Cherokee Orchard Road
Gatlinburg, TN 37738
(800) 222-TREE (RESERVATIONS)

# **Tennessee Building Officials Association**

President

First Vice President

Second Vice President

**Treasurer** 

Secretary

**Associate Member** 

**Associate Member** 

**Past President** 

Monty Kapavik

**Chris Bridgewater** 

James Dodson

Vacant

Johnny Morris

James Wiley

Andrea Papageorge

**Chuck Martin** 

Sunday, April 13, 2025	
9:00 a.m. to 4:00 p.m. ET	Annual Scholarship Golf Tournament (Gatlinburg Golf Course) Arrive early for 9 am Shotgun Start 520 Dollywood Lane, Gatlinburg, TN 37863
12:00 p.m. to 6:00 p.m. ET	Conference Registration (Lower Lobby)
Afternoon Education Session	
1:00 p.m. to 5:00 p.m. ET	ESSENTIAL ELECTRIC SERVICE INSPECTIONS — Larry Craddock (Mountainview BCD) (4 hours)
5:00 p.m. to 6:00 p.m.	Treasurer/fund shortage Q&A (Lower Lobby)
6:00 p.m. to 7:00 p.m. ET	Nomination Committee TBOA (Garden View AB)
6:00 p.m. to 7:00 p.m. ET	Nomination Committee TPMIA (Garden View CD)
5:00 p.m. to 12:00 p.m. ET	TBOA Round Table Discussion (Garden View E)
Monday, April 14, 2025	
7:30 a.m. to 4:00 p.m. ET	Conference Registration (Lower Lobby)
7:30 a.m. to 5:00 p.m. ET	Exhibitor Hall (Tennessee Ballroom 1, 2)
Morning Education Session	
8:00 a.m. to 10:00 a.m. ET	OPENING BUSINESS SESSION; SFMO; ICC Updates (Tennessee Ballrooms 3,4 ) (2 hours)
10:00 a.m. to 12:00 a.m. ET	FUNDAMENTALS OF CONCRETE – Chuck Riforgate (Gardenview AB) (2 hours)
12:00 p.m. to 1:30 p.m. ET	Open Lunch Own your own
Afternoon Education Session	
1:30 p.m. to 3:30 p.m. ET	UPTAKE OF 3D PRINTING- Dr. Beale (Garden View CD) (2 hours)
1:30 p.m. to 4:30 p.m. ET	Overcoming Fireproofing Inspection Failures – Chris Birchfield (TN Ballroom 3,4) (3 hours)
1:30 p.m. to 4:30 p.m. ET 1:30 p.m. to 4:30 p.m. ET	2018 IBC INTERIOR FINISH CONCEPTS – Chuck Riforgate (Garden View AB) (3 hours) POST DISASTER STRUCTURAL EVAL. – Andrew Dial, TNSave (Mountain View BCD) (3 hours)
3:30 p.m. to 4:30 p.m. ET	INTRO TO NRMCA 100 – Dr. Beale (Garden View CD) (1 hour)
6:00 p.m. to 8:00 p.m. ET	Exhibitors' Reception (Tennessee Ballrooms 1, 2)
0.00 μ.π. το 8.00 μ.π. Ετ	
8:00 p.m. to 12:00 a.m. ET	TBOA Round Table Discussion (Garden View E)
Tuesday, April 15, 2025	
6:00 a.m. to 7:30 a.m. ET	TBOA/Exhibitors' Complimentary Breakfast ( <i>Tennessee Ballroom 1, 2</i> ) Simpson Strong-Ties, OpenGov, Tennessee Concrete Association, Cast Iron Soil Pipe Institute are our sponsors
7:30 a.m. to 12:00 p.m. ET	Conference Registration (Lower Lobby)
7:30 a.m. to 12:00 p.m. ET	Exhibitor Hall (Tennessee Ballroom 1, 2)
Morning Education Sessions	
8:00 a.m. to 12:00 p.m. ET	2024 IRC SIGNIFICANT CHANGES – Rich Truitt (Tennessee Ballroom 3, 4) (6 hours)
8:00 a.m. to 12:00 p.m. ET	STRUCTURAL CONNECTORS – Jamie Wiley (Mountain View BCD) (4 hours)
8:00 a.m. to 12:00 p.m. ET	RESIDENTIAL MECHANICAL INSPECTION (TPMIA) – Jim Pillow (Garden View AB) (4 hours)

8:00 a.m. to 12:00 p.m. ET

12:00 p.m. to 1:30 p.m. ET

12:00 p.m. to 1:30 p.m. ET

Open Lunch

Own your own

Chapter President's Luncheon (Mountain View A - Upstairs)

SIGNIFICANT CHANGES IBC 2012-2021 – Chuck Riforgate (Garden View CD) (4 hours)

#### **Afternoon Education Sessions**

1:30 p.m. to 3:30 p.m. E1	Cont. 2024 IRC SIGNIFICANT CHANGES –RICH Truitt (Tennessee Ballroom 3, 4)
1:30 p.m. to 3:00 p.m. ET	CODE REQIREMENTS RE-ROOFING - Eric Banks (Garden View CD) (1.5 hours)
1:30 p.m. to 4:30 p.m. ET	RESIDENTIAL PLUMBING INSPECTIONS (TPMIA) – Jim Pillow (Garden View AB) (3 hours)
1:30 p.m. to 4:30 p.m. ET	IBC/IFC CHAPTER 8 INTERIOR FINISH- John Swanson (Mountain View BCD) (3 hours)
3:00 p.m. to 4:30 p.m. ET	FROM CODE COMPLIANCE TO FIRE SAFETY – Marcin Pazera (Garden View CD) (1.5 hours)

**6:00 p.m. to 7:00 p.m. ET** President's Reception (*Tennessee Ballroom 1, 2*)

7:00 p.m. to 9:00 p.m. ET Annual Banquet, Awards, Recognitions (*Tennessee Ballroom 1, 2*)

**9:00 p.m. to 12:00 a.m**. ET TBOA Round Table Discussion (Garden View E)

### Wednesday, April 16, 2025

### **Morning Education Session**

8:00 a.m. to 9:00 a.m. ET CLOSING BUSINESS SESSION (Tennessee Ballroom 3, 4) (1 hour)

9:00 a.m. to 1:00 p.m. ET COMMERCIAL RANGE FIRE EXTINGUISHING – Jay Westbrook (Gardenview AB) (4 hours)